- Štítky blogu
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
Bezlepková bábovka
Bezlepková perníková bábovka
200g rýžové mouky
225g másla
130ml suché červené víno
200g hořké čokolády
7ks sušených švestek
50g pohankové mouky
2 lžičky perníkového koření
1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
5 vajec
150g cukru moučka
Máslo vyšleháme s cukrem a žloutky do pěny. Poté vmícháme na jemno nastrouhanou hořkou čokoládu, obě mouky s práškem do pečiva, koření a nakonec přilijeme víno. Promícháme až vznikne hladké těsto. Švestky pokrájíme na kousky a přimícháme do těsta. Bílky vyšleháme na pevný sníh a zlehka vmícháme do těsta. Formu vymažeme máslem a vysypeme rýžovou moukou. Vlejeme těsto do formy a pečeme asi 50 min při 170°C v předehřáté troubě. Necháme zchladnout, vyklopíme a necháme bábovku úplně vychladnout.